Makan Durian

Boleh ke makan Durian di awal kehamilan

14 Balas

Org kata ikut ketahanan badan jgk. Sy masa preggy hantu durian dan nenas. Berbiji² berkilo² sy makan. Lepas² mabuk dah lalu makan. Setiap hari makan gulai lemak nenas @nenas mentah..makan sampai jemu. Lepas tu durian setiap hari mesti makan 3/4 ulas. Megi pedas giler, tapai, nasi goreng cabai burung. Semua mak saya layankan aje. Alhamdulillah xde apa². Ikut org jgk ye jgn ikut sy. Seeloknya makan berpada la ye hihi

Spttnya x blh.. tp sy xdpt nak tahan nfsu.. awal² dh mkn.. tp sikit².. pastu mnum air masak byk².. risau.. tp esok² mkn lg😬.. sabo je lah.. nsb xde ape.. skrg dh 30weeks.. blh kot mkn sikit²..

Saya antara org yang pantang nampak durian. Di awal Kehamilan buat mkn utk elak kempunan ok sis. Biasa la ibu hamil ni nampak apa pun rasa nak makan je. Seulas dua ok je sis. Ikut ketahanan badan.

Depend pd si ibu tu.. Ada setengah ibu xleh mkn sbb durian tggi gula.. Sy alhamdulillah xda sakit dr awl pregnant till smggu sblm beranak pulun mkn durian.. Cuma ada sakit berisiko kena elakkan

Mkn 5-6 ulas blh kot, sy masa 1st tri sy makan alhamdullilah ok. Masa 3rd tri ni pun makan lagi teman somi, alhamdulillah baby pun aktip bila makan, gaknye dia suka doyan 😬

5y ago

Hehe

Sy smlm br bantai mkn doyan... Skrg da 11w... Tp mkn 5ulas je... Ulas yg ke 4 suami da tepuk kaki sy ckp "aiiii... Byk sgt mkn ni..... "😂😂😂😂so ulas yg ke 5 benti mkn

Xdigalakkan mkn sb durian panas...boleh menyebabkn keguguran....depend pada bdan masing2...mcm sy 4bln keatas bru try mkn..tu pon seulas je..lpas pda ngidam je...

tgk bdan rase kuat mkn la klu xkuat jgn mkan.. tgk bdan .. sbb sy ank no 1 & 2 hntam 5 6 biji durian ok alhmdulillah. tp no 3 sy xkuat.. tgk bdan

5y ago

kn.. btul jst tgk kekuatan badan kita je.. no 3 agak lembik sikit mukin sbb geb jauh gn no 2 .. 4thn bru nk ank.. kikiki

Yeka xboleh. Allahu. Sya dh hentam brp ulas pn xtaw la aihh 😂😅 tp Alhamdullilah xdk ap2. Mudah2an 🙄

Awal pregnant elakkan dulu la sis.. Sbb durian ni panas.. Byk gas.. Klu teringin sgt cuit2 rasa dulu..

5y ago

Tq sis..baik try hard tok elakkan