Ubat KK ( warna merah ) zincofer kot

boleh ke kalau saya tak makan ubat tu? sebab setiap kali makan mesti muntah muntah. kalau saya takmakan, ok je takda muntah. sekarang saya cuma makan folic acid biasa je, takda ubat lain dah sebab kk kata dah campur semua jadi zincofer. takpe ke ye?#pleasehelp #firsttimemom #18w1d

11 Balas

Bacaan hb sis ada masalah tak? Utk 18wk tak cukup setakat folic acid tu.. Melainkan sis beli sendiri tablet maltofer kat farmasi.. Sy pon tak boleh nak telan zincofer tu.. Kalo telan je, umpama kain buruk la sy melepet je kat dlm rumah.. Bgtau nurse nnt awk tak boleh mkn zincofer tu sbb muntah2.. Sy pon doc tukar ke iberet, baru rasa bernyawa semula 😂

8mo ago

hb saya ok je, saya pun kalau telan zincofer dah macam mayat hidup, muntah muntah kat tekak ni rasa besi je 🤣 telan zincofer dengan air suam pun sama je rasa macam nak mati dah melepek je 🤣🤣