Susu ibu hamil

Boleh ke kalau ibu hamil tak minum susu? 😅 Saya susah lah nk minum susu, mmg takbole nk telan langsung. Ada effect apa2 ke kt diri & baby nanti? Minta pendapat semua ❤️#firstbaby #ingintahu #firstmom

3 Balas

sy lactose intolerance memang tak boleh minum susu terus, doktor sarankan utk terus minum plant based milk macam susu badam, susu oats & sebagainya. Tapi sis boleh cuba tukar susu perisa lain atau jenama berlainan sbb kadang ada susu rasa bau mcm lebih hanyir dan sebagainya kan.