Susu ibu hamil

Boleh ke kalau ibu hamil tak minum susu? 😅 Saya susah lah nk minum susu, mmg takbole nk telan langsung. Ada effect apa2 ke kt diri & baby nanti? Minta pendapat semua ❤️#firstbaby #ingintahu #firstmom

3 Balas

Kalau org dulu2 mcm mak saya lah dia kata dia tak minum susu pun time pregnant. Mak saya kurus je orgnya masa pregnant pun berat dia baru 45kg. Alhamdulillahh okay je. Anak2 pun Alhamdulillah gigi semua cantik hehe. Kawan saya pun kata dia tak minum susu langsung time pregnant. Sis boleh makan benda lain yg tinggi kalsium. Cheese ke, yogurt, dsb.

milo pon x boleh minum ke sis? klau x boleh susu putih boleh je cuba minum susu biasa coklat ke starwbery ke... air susu kotak ducth lady, farm fresh... boleh je minum klau x okey susu ibu mngandung, janji minum susu...klau x okey jgk try minum yogert ke? cuba try test... susu tu kalsium kne minum 😅

2y ago

Coklat boleh telan. Okay2 saya cuba minum coklat punya. Hehe tq

sy lactose intolerance memang tak boleh minum susu terus, doktor sarankan utk terus minum plant based milk macam susu badam, susu oats & sebagainya. Tapi sis boleh cuba tukar susu perisa lain atau jenama berlainan sbb kadang ada susu rasa bau mcm lebih hanyir dan sebagainya kan.