Air solat hajat

Boleh ke ibu mengandung minum air solat hajat? Saya was² nak minum, sbb uri dibawah. Risau terjadi apa². Jika sekadar ikhtiar utk uri naik ke atas, takpa ke?

1 Balas

Air tu tak letak apa2 ramuan kan? Just air kosong kan? Sama je konsep dgn kita minum air kosong yg diletak berhampiran kita baca Al Quran , it's ok je minum. Saya sebelum hamil selalu buat mcm ni. Dah biasa, so semasa hamil minum je. Masa majlis bacaan yaasin doa selamat, sy suka je bawa botol air kosong letak depan diri. lepas baca , Bismillah. baca Bismillaillazi la yadhurru ma'asmihi syai-in fil ardi wa la fis samaaaaa-i wa huwassami'ul 'alim.

2y ago

🤲🌻