Bancuh susu guna air coway

Boleh ke bncuh susu guna air coway? Pernah baca air penapis mcm ni tak okey utk baby specially newborn..#seriusnanya #firstmom #firstbaby

9 Balas

boleh je. dah nama pon penapis air, dah tentu2 lah die dah tapis segala kuman klorin metal iron karat semua. anak sye dri nb bancuh guna air coway, dh besar pon mnum air coway, selain air coway tu dia xkn mnum. and doctor pon suggest guna penapis air kt rumah skng ni. sbb keadaan air yg dtg tu sgt2 lah teruk. dgn pasir² halus nya dgn karat nya dgn klorin nya. lagi pon takat masak air paip x mampu nak matikn klorin. klorin tu tetap ada sbb tu kalau masak air kite boleh nmpk keladak kuning dkt bahagian bwh botol tu. and bahagian dlm cerek cpt kuning kalau perasan.

1y ago

Haah anak sy sejak lahir mmg sy bancuh susu guna air coway, x pernah ada masalah apa yg dia minum tu. klu nak kata air coway ni x bagus dah lama kn anak x serasi dgn air susu tu tp stkt ni mmg anak ok je. Penapis coway ni yg sy nmpk biar air keruh pun yg masuk di dalam ditapis bila kita ambil air tu bersih jernih wangi lg air tu tanpa clorin.. sbb tu sy yakin guna air coway ni. Anak sampai skg 3bln syukur sihat juga..

Sis try dulu kalau baby ok, so ok lah. Macam anak2 saya, anak pertama ok je takde masalah. Anak ke 2 ada masalah kembung agak teruk. Tiap hari meragam, muntah. Pastu saya try masak dulu air coway then sejukkan, baru bagi dia. Alhamdulillah elok dah anak. Mungkin anak saya tak sesuai. Tapi still, yang saya masak tu air coway. Bukan air paip 😊

Ikut pada baby juga sis, kalau cara saya, malam sebelum tidur saya tadah air panas coway dalam jug untuk disejukkan, esok saya guna air tu untuk bancuh susu. Saya pernah campur air suam dgn air panas, baby saya tak boleh jadi kembung perut, jd sy cuma guna air panas yg disejukkan shj

Haritu saya baca, ada orang cakap yg doktor tak recommend buat susu guna air coway sbb airnya cuma panas tapi tak didihkan sehingga tahap mematikan kuman. Lebih elok kalau masak air kemudian simpan dlm thermos utk buat susu anak

1y ago

betul tu, recommend sahaja. Nak ikut atau tak, tu terpulang pada ibu masing2. Mungkin boleh juga guna air coway yg ditapis tu kemudian masak

Anak sy pun x sesuai guna air coway nie. Sy masak je air guna air masak untuk bancuh susu baby.

Ntah la.. saye bancuh susu guna air coway je..

boleh je....cuma kena didihkan dulu

Boleh guna air coway no problem

Boleh.