Pregnant 5 minggu

Boleh ke bersama dengan suami ? Dan bila seeloknya yerr ? 🙊

4 Balas

Boleh je.. Tp as a suami.. Boleh kot consider utk x kcau lg wife.. Cuba kawal sikit, hihi nk baby kan.. Kesian kt wife if anything happen sbb sy bce byk kes lps bersama bleeding.. Ade y xde rezeki terus miscarriage and ade y selamat tp sepanjang kehamilan bleeding.. Pengalaman bff sy sendiri, sepanjang pregnancy asben die sgt memahami.. Dia bersama time 7 month keatas sahaja.. Sy pon start tahu pregnant asben sgt paham, sbb sy lama ttc almost 10 year so mmg harap sgt nk baby.. Dah 10 tahun dok honeymoon hahaha

Biasa Doktor inform xpe je. tp kalau ada sejarah miscarriage di awal pregnancy bettter elakkan. Dulu sy igtkan ok juga, tp mungkin bukan rezeki, lepas bersama sy start bleeding.

2y ago

ya betul. lepas bersama terus bleeding. tgok kt cadar keluar cecair cmpur darah. then pakai pantiliner kluar lgi. trus gi hosp. cek kantung semua ok. start dri hritu, sy spotting on off pastu bleeding 11 hari. time bleeding tu cek janin dh ada heartbeat n mkn ubat duphaston utk bantu pregnancy. xlama pastu cek lagi, hearbeat baby dh xde, kantung dh nk jatuh. maybe bukan rezeki sy lagi. trus buat dnc. this time punya pregnncy, sy mmg elak bersama dulu dgn suami sbb trauma dgn kejadian lepas.

Boleh tp at your own risk. Sbb awal2 ni dikira fragile lg. Better bila kndungan dh kuat (12w keatas) atau nk dekat2 bsalin nti (utk cptkn bukaan)

Kalau ikut nasihat dr better elakkan untuk 1st trimester sb cervix lembut n blh terluka.