Bayi 5bulan 5hari

Boleh ke bayi baru 5bulan 5hari kita bagi makan cerecal??Anak saya nangis2 mcm lpar tu,tpi bila bgi susu dia kdang2 mcm tolak,mcm xnk..dah pacifer atau botol susu pun dia xnk.dia BF sya..Stress ade,sedih pun ade tgk dia nangis2 mcm tu..#ingintahu

4 Balas

sistem penghadaman baby x matang lg.. ble 6 bln bru bley bg mkn selain susu.. anak sye pun akan mlalui fasa2 x nak susu/mnum sikit.. org ckp sbb nk braleh bulan..ade yg ckp gusi baby gatal.. baby x selesa... 3-4 hari jgak la lps tu ok..

11mo ago

mungkin nk alih bulan kot kn..tu dia meragam skitt..baik momyyy trima ksh

baby bawah 6bulan hanya boleh minum susu ibu/FM sahaja. melainkan awak ada jumpa pakar kanak2 atau pon pakar pemakanan yg bg kebenaran utk baby awak mkn then baru awak boleh proceed bg baby makan.

11mo ago

baikk momyyy..trima ksh ye

Nursing strike kot? cuba bagi susu masa baby tengah mamai nak tidur ataupun menyusu in rocking motion.

Nak beralih bulan kot ni. Kdg ada baby mmg meragam bila nak naik bulan