naik kapal terbang

Boleh kah ibu mengandung 7bulan lenih naik kapal terbang.. Kota kinabalu ke kuala lumpur

9 Balas

Saya baru masuk 29 weeks. Plan nak pergi holiday weekend ni. Semalam check up, tanya doktor, dia kata xde masalah nak fly. Tapi just mintak surat je standby incase diorang mintak 😊

blh ..try bca procedure yg MAS or AIR ASIA gariskan utk prgnant women naik kapal terbang. Tdk blh melebihi 28 ke 32 minggu. mean 7 bulan. InshaAllah.

Boleh yg penting kau ada surat kebenaran dri doctor. Sy dulu dari langkawi balik sabah 8bulan sda kndgan yg anak prtama. Kasi tgk tu surat dri dctor

Bukan ke x boleh if more than 35 weeks? If less than that kene declare.. ni yg i baca.. no experience yet

5y ago

Ooo tq sis.. sy terbalik pulak kk to kl

Nurse akn benarkan usia kandungan 35 week kebawah. Tu Pesan nurse lah.

28-35w kena ad surat doctor. Lbih 35w, xboleh naik flight dh.

Xblh

X boleh