Keadaan mLam

Boleh ka baby sebulan tidur dlm keadaan gelap? Atau kena pasang lampu sentiasa? #seriusnanya #firstmom

17 Balas

Bgus ajr tido dlm gelap, bg dia biasa... Guna lampu malap pn ok jgk... Senang nk bg susu or tukar lampin...tp jgn ajr smpai besar,guna lampu malap tu, nnt ank jd takut gelap...Ank2 sy sume takut gelap, klau ttp lmpu sume ke, hbis meraung tgh2 mlm, kene ada chya jgk samar2 ???

ibu saya ajar saya kalau ada anak kecik tidur tak leh gelap sangat, bahaya. Kalau dia tersedak susu ke, terhimpap bantal ke kita nampak. Anak saya dah 1thn lebih pon saya still tidur pasang lampu tidur. Langkah berjaga jaga.

anak sy mmg ajar dri kecik bila tido mlm mmg pakai lampu malap je.. bila dh 6 bulan ni dia tau dh klau dh tutup lampu masa untuk tido la.. kalau buka lampu celik la mata dia

Boleh takde masalah. Anak saya dari kecil ajar tidur bilik gelap, saya ada nightlight kecik je. Training tidur bilik gelap bagus tau supaya dia tahu beza siang dan malam.

memang digalakkan tidur dalam gelap kalau tidur waktu malam. kalau siang biarlah cahaya mentari masuk supaya dia dapat beza siang dan malam

sy on lampu sentiasa setiap malam. sebab bby kuning. senang nak kejut dia menyusu. kalau idak bercinta la nak paksa dia menyusu tu #bby15hari

2y ago

ouh takpe puan..sye pun..20hari ya tidur tak tutup lampu sbb baby kuning .dh turun kuning lega dpt tido tutup lampu sbb kami laki bini x bole tido kalau cerah.. huhuhu...dan baby pun lepas kena kuning kalau nk tidur,lampu terbukak mata dia akan terbukak sikit tp kalau bilik gelap,mata dia tertutup rapat..so kami rasa baby pun mcm kami,kena tido dlm gelap? semoga baby puan cepat turun kuning dan membesar dgn sihat..aamin??❤️

Nak tidur gelap boleh, nak pasang lampu tidur pun boleh. Ikut keselesaan. Sebab Puan yang akan set baby's sleeping routine.

saya bby lebih kurg 4bulan tdur suasana lampu malap.. terutama masa dlm pntag.. sbb bby kecik sngat...susah kku xnmpk dlm gelap

Bagus takda lampu tapi kalau anak jenis bangun menyusu 2/3 jam sekali boleh pasang lampu tidur tapi jangan terang sangat.

siang biar terang benderang. malam biar gelap. tp on lampu tido kecikk...senang nk monitor baby + nak susukan