Naik flight waktu pregnant

Boleh ka 23weeks pregnant naik flight ? Boleh share pengalaman tak ?

2 Balas

Boleh. Mcm saya, saya standby surat doktor sekali. Tapi dorg tk minta pun surat doktor. Saya naik MAS dri kl ke sabah. Cuma waktu check in tu dkt kaunter kena isi satu form delcare yg kita pregant. Satu salinan kita pegang, satu lagi kena bagi dkt cabin crew waktu nak masuk flight. Dri sabah ke kl, kl ke sabah dua2 step sama je, kena isi form & bagi cabin crew

boleh, tiada masalah untuk naik flight. tapi saya siap siap je bawak buku pink. saya dari kl nak balik kg dkt sabah. bercuti 3 minggu 🫢