Berat baby

Boleh ibu2 kongsikan berat baby ibu2 semasa lahir San selepas sebulan? #seriusnanya #firstmom #ingintahu #terima_kasih😍

25 Balas

Lahir : 2.95kg sebulan : 3.90 dua bulan : 4.90 fully bf 🥰 nurse ckp graph dia gerak sikit ja 😂 myb sbb dia kurang menyusu waktu mlm, selalu duk meragam mlm2 sampai subuh, dah penat sgt baru minum, terus tido 🥹

2y ago

Ye betul. Baby kalau x cukup tdor dan meragam akan menurunkan berat badan atau berat naik sikit sj

saya bersalin normal cukup 40 minggu 2 hari. berat anak lahir 2.65 kg, sebulan 4.5 kg. fully bf

Bersalin 37w5d Baby lahir 3.27kg Baby sebulan 4.70kg Fully breastfeeding, Alhamdulillah

Berat lahir : 2.96kg normal delivery Berat sebulan : 4.03kg (campur bf & fm la ctogen)

lahir 2.82kg sebulan 3.6kg dua bulan 4.9kg tiga bulan 5.5kg empat bulan 6.36kg

Bersalin 38w Lahir : 2.5kg Sebulan : 3.3kg Fully bf alhamdullilah ❤️

lahir: 3.15kg sebulan: 4.56kg dua bulan: 6kg czer (fully breastfeeding)

Lahir : 3.31 kg Sebulan : 4.7 kg 2 bulan : 5.7 kg Breastfeeding

Lahir: 2.59kg Sebulan: 4.9kg, fully breastfeed

L: 3.01 kg lpas sebulan : 4.02 kg 😂😂😂