Cara hilangkan rasa mual

Boleh cadangkan saya cara hilangkan rse mual? sy baru masuk 9 bulan. masa awal² pregnant elok je tiada masalah.. bila masuk je 9 mggu.. petang bawa ke mlam, memang mual dan muntah2.

2 Balas

Hi Puan. Puan harus elakkan makanan yang pedas & berlemak. Jangan skip breakfast. Banyak minum air kosong dan makan buah-buah yang citrus macam oren, limau atau lemon.

sy minum air kelapa muda sis.. tp x minum byak la.. stakat 2/3 teguk je.. utk hilang kn rase mual.. bile mual je minum 2/3 teguk.. mmg buat stok dlm peti sejuk😅