Air ketumban kurang

Boleh bgi tips untuk tambahkan air ketumban? Sye skg dh masuk 35 minggu.. klu bergerakkkk sikit mesti perut mengeras.. ade sesiapa pernah mcm ney x?.. #bukanfirstmom #tapi #firsttimekena

2 Balas

mcm sye pn kurg masa 36 week , then dctor suru admit hsptl 36week6day .. so maknanya 37week dh bole branak and tak dikira pramatang la sbb tak under 36week .. pastu dtg hsptl cek ktuban ok pula ,, dctor ckp mgkin masa scan tu bby tak kncing and minum air ktuban so thats yg bt ktuban kurng , tp sya proceed jela branak sbb alang2 dah kat hastpl .. utk ktuban ada yg suru minum kelapa tp sya tak ngam tp mgkin awk bole cuba .. then bnykkan rest , minum air suam , makan sup2 , mcm buah yg berair mcm tmbikai jambu air betik .. inshaAllah naik smula ..

4mo ago

saye induce ubat 2x tapi ubat tak jalan so induce belon pulak .. belon pn tak jalan juga seharian tunggu gugur tak gugur .. so esoknya pecahkan ktuban and beranak .. czer selalu klo mmg ktuban awak kurg sgt or baby jntung degup laju or berkuman .. tp tgk tmpat selalunya .. ade yg jalan tak buka2 walaupun dah induce , drg akan czer .. tmpt sye selagi bby ok dia akan suruh norml ,, klo dah bby or mmy tk ok bru czer .. sbb saye sebilik dgn org yg bby twin , dia beranak nrmal twin tu ..

Makan tembikai