Suggest susu formuka yg sesuai pleaz...

Boleh bg suggestion x....susu yg sesuai utk ank yg suka muntah susu,susah berak...skrg minum dutch baby 0-12 month..anak umo 2 bulan...#1stimemom #pleasehelp

8 Balas

sebelumnie Saya try lactogen,memula minum berak cantik lepastuu bby xnak minum mungkin sebab xsedap.Then try dutchbby,bby jadi berkahak.Tukar anmum memula okay lepastuu sembelit berhari2 xberak & last sekali try dupro pun sama bby susaa nak berak Lastny Saya beli supplement tambah susu badan n bagi susu badan aje sebab pening daa nak bagi susu formula..Baru tahu struggle rupany nak bagi bf sebab sebelumnie anak minum formula start 1bulan sebab susu Kering.Sis kena try & error sampai bby betul2 rasi kalau nak senang bolee refer doc n nanti doc akan suggest susu yang sesuai

2y ago

boleh tau supplement apa.. sy pon tgh pening nk bg susu apa skrg baby minum karihome susu kambing tp mcm x berak je tiap kali berak sembelit.. hritu masa baby ad kuning minum tu elok je berak skrg je jd susah berak sy bf jgk tp susu sy mcm x ckup utk dia yg kuat menyusu 😭

Cuba Enfalac A+. So far anak saya serasi . Berak ok, takde kembung perut also tumbesaran pun ok. Masa 1-2 months anak selalu jeluak susu. Bila refer doc katanya normal asalkan bukan muntah jenis pancut and terlampau kerap (setiap beberapa minit) Kena makesure lepas susukan kena burp & jangan ikat barut ketat.

Anak saya minum lactogen alhamdulillah okay takde masalah pape. Murah pon murah ☺️ berat pon naik okay.

Try dupro 0~12m sis.. Murah pun murah.. Anak sya minum start dri 1bln smpi skrg.. Ok..

2y ago

ok nnti blh try...sbb next month dia dh blh mkn..

Try Nan pro..baby sy pun 2 bln..fully fm..sblum ni sy bg similac tp cirit..

dia berak hari2 x sis...bby sis kerap kembung perut boleh

try similac inteli pro. ank su suka

dugrow & s26 pun ok

2y ago

owhhh mgkin tk sesuai dgn ank la tu,susu snow tk cuba ke dia dr susu soya bkn susu lembu