Cukup tak senarai barang newborn ni ya?

Boleh bantu tak mummy2? Tak termasuk dlm gambar ialah pemotong kuku×1, baby cotsheet×1, dan tungku baby×1. Botol susu tak sure nak beli berapa sebab sy surirumah dan plan nak fully bf buat mse skg.

Cukup tak senarai barang newborn ni ya?
2 Balas

x cukup sis. baju kena lebih.. 6helai tuu, mmg x ckup. anak saya masa nb baju sehari je 6helai. larat ke awk nk basuh setiap kali dh guna? tu belum lagi part, bru tukar baju muntah pulak, or pampers bocor pulak. atleast baju ada 20helai. boleh beli size 0 to 3 or 0 to 6m. sarung kaki tgn pon lebih, 6psg. barut pon lebih, 8helai. tisu basah beli 2 3 brand. add on botol spray ksong. buat cuci balik lps guna wet tissue tu. sabun basuh botol tu boleh beli sunlight aloe vera, boleh guna satu rumah. napkin 10helai. sbb napkin nnti die dh besar sikit boleh buat kain lap airliur die. botol susu beli 2 nb size. brand fiffy or anakku pon boleh. lps tu beli besen buat mndi baby. beli towel kecik 3helai and tisu byk.

1y ago

kain bedung besar. kain napkin kecik. tpi boleh je guna napkin buat bedung masa bby newborn. xde mslh pon.

jgn lupa krim punggung baby yg sudocream ke drapolene. cotton ball, nanti nk cuci pusat baby. pampers nb beli 2 pack siap². baby byk sgt berak dlm sehari awal² ni. beli botol spray utk air kosong, nanti nak cuci berak senang. spray air pastu pakai wipes. wipes beli set kecik utk dlm hospital atau travel. yg besar utk pkai kat rumah.. mmg akan pakai byk. unless awk mmg jenis sgt rajin

1y ago

okey sis tq🥰