barang untuk ke hospital ap ya?

bole tk share keperluan untk firstborn mcm brng untk ke hospital(yg penting) sy da buntu tktau keperluan ap je yg perlu disediakn..klu bole listkn skli apa je kne beli untuk harian(baby) thnkyou pada yg share..#firstmom #pleasehelp

1 Balas

👶 *barang baby* 👶 🌈 labour room (baju sahaja tapi depend hospital juga kot, pampers, napkin) 🌈 1st day/2nd day (sepasang, pampers, napkin) 🌈 baju discharge (sepasang, pampers, napkin, mitten/bottie/hat ) 🌈 baju spare 🌈 pampers 15-20 pcs 🌈 wet tissue (kalau beranak normal 2-3 helai dah cukup or kalau baby kena duk nicu diorg pakai pakaian hospital) 🤱 *barang ibu* 🤱 💐 buku pink & ic 💐 pakaian discharge sehelai (baju, kain, tudung) 💐 pad 💐 pakaian dalam 💐 stoking 💐 towel 💐 toiletries (berus & ubat gigi, sabun mandi (kongsi dgn sabun baby takpa), pencuci muka, deodorant) 💐 sudu, garfu & cawan 💐 flask air 💐 botol air 💐 biskut/roti 💐 milo paket 💐 powerbank/charger