letak garam dalam bubur baby

blh tak letak sedikit garam dalam bubur baby sebab dia x nak makn .. dia sembur bubur tu .. banyak lagi buang dari pada di makan hahaha#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #jangandibully #bantusharing

letak garam dalam bubur baby
2 Balas

Garam & gula sebaiknya tidak kepada baby umur setahun ke bawah. Anak puan umur berapa ya skrg? Kalau baru lagi itu normal kalau baby taknak makan sbb dia baru kenal bubur tu. Ada cuba bagi finger food tak mcm kentang? Ada sesetengah baby tak berapa nak terima bubur tapi finger food nak, tapi protein, sayur semua tu kena ada bagi seimbang. Utk bawah setahun, boleh guna celery atau ikan bilis sebagai pengganti garam.

ikan blis sis bg sangai atau goreng rangup n blend halus.sbg pggnti garam