buah betik

blh tak ibu mengndung mkn buah betik?

19 Balas

Boleh makan betik masak. Bagus, byk khasiat untuk ibu mengandung. Tapi, betik muda tak boleh makan ye.

Time pregnant nk mkn apa pun mkn la sis..tpi berpada2 la..time berpantang nnty yg xboleh mkan mcam2.. 😅

boleh. saya makan buah betik. manisnya nak2 klau sejuk. tembikai pun sama. haih teringat plak 😅

Bru prgnt betik muda xbole nti bole bleeding.. lau btik dh msak ok jew utk lawas☺️

papaya paling senang lawas..potong letak dlm peti mkn sejok2 sedap..

betik masak bole..betik mentah ada yg ckp tak baik utk kandungan

boleh.sya hari2 mkn tak sembelit senang buang air besar

blh tpi elakkan mkn betik muda.. xelok utk kandungan

Kalau bunga betik boleh makan tak?

betik msak elok untuk tmbhcdarah kita