ubat zincofer

bila sy makan ubat zincofer yg diberi doktor saya akan muntah. adakah saya perlu teruskan makan sampai habis atau stop? #anakfirst

ubat zincofer
71 Balas

mkn ubat ni jgn perut kosong,mkn lepas mkn dlm 1@2 jam..sy ok ja ubat ni hb pun ok

sy muntah bila mkn belah pagi . so dktor sruh sy ambil 2 dos sbelum tdo. alhamdulillah ok.

stop je mkn...beli ubt maltofer kt farmasi...boleh kunyah2 mcm tu je...perisa coklat

refer Dr..mungkin x sesuai..saya dulu pon mcamtu, Dr tukar mkan ubat iron lain..

sama la sis..sy pun muntah mkn zincofer.. doktor tukar ke maltofer.. alhamdulillah okay

4y ago

ada gambar tak sis?

bgtau doc..nnti doc akn tuka ubt lain..or ibu kn beli ubt sdri kt farmasi..

Beritahu nurse atau doktor di kk. Mereka akan tukar ubat yang lebih sesuai.

sama laa muntah tpii lps mnum dgn jus oren alhamdulillah okeyyy....

saya Pon xblh makan zincofer jadi pening ... so doc tukar ke iberet

saya terpaksa stop sbb alergik dgn ubt ini..Badan jadi gatal gatal