ubat zincofer

bila sy makan ubat zincofer yg diberi doktor saya akan muntah. adakah saya perlu teruskan makan sampai habis atau stop? #anakfirst

ubat zincofer
71 Balas

sy pun xleh mkn zincofer. telan pulak dgn jus oren. lagi muntah. alah ngn makanan or minuman masam2. last2 mtk nurse tukar pil lain. yg 4 sekawan tu. iron tablet, acid folic, b complex dgn vit c.

Sy makan waktu mlm shja.. Sbb side effects dia sy akan rsa pening... Dh reffer Dr, tp Dr sarankan cuba dahulu,kalau mkin teruk, akan tukar ubat lain.. paham sbb ubat ni bau dia pun.. Hurm...😌

tak boleh zincofer try Iberet , mesti okay , sya masa muda2 dlu penah makan zincofer , now pregnant anak 1st zincofer tk msuk tp iberet je msuk, iberet bgus sbb dia ada folic acid sekali

kalau tak boleh mkn baik bg tahu doc.. mcm sy tak tahan mkn methfomin 4bj sehari.. terus lembik muntah cirit... so doc decide insuline pula. jadi maybe ade ubt yg sesuai dgn awak

saya makan ubat yang sama tapi saya mkn sebelum 1 jam makan sarapan pagi saya rasa ok je.....kka cuba dulu klu sama juga kka bagitahu kat nurse sia orng mesti tukar ubat

saya pon x leh makan zincofer.. muntah2.. sudah ny doktor suh beli maltofer kt farmasi, baru blh mkn.. kita kemam je, rasa coklat... bahan dy sama je cam zincofer...

saya pon dpt pil ni tapi xleh nak telan.. last doc kk suruh makan iberet baru ok.. makan sblm sarapan jarakkan 1-2jam sarapan.. mnum ngn air oren.. sekali makan shj

Ada org kata ubat ni berbau tpi sy xde pula bau apa2 😅 Masa telan ubat,sy minum air sikit demi sikit.Then terus tdo.Kena makan selepas 2 jam mkn mlm.

Doc bagi zincofer tp sy tak makan. Sy beli blackmores pregnancy. Dalam tu ada zinc, iron, folic & nutrient lain yg lengkap. Alhamdulillah hb cantik sgt

Sy mkn je semua ubat yg klinik pgi. Klu krg selesa siang lgpn sy bekerja. , sy mkn ubat tu mlm. Tp jarakkan sejam lps mkn.. Lbh sng sblum tidur je...