ubat zincofer

bila sy makan ubat zincofer yg diberi doktor saya akan muntah. adakah saya perlu teruskan makan sampai habis atau stop? #anakfirst

ubat zincofer
71 Balas

makan iberet, suggested by Dr di Hospital Pantai...sy pon makan iberet 500mg skrg.. xsuke nak telan asing2 3ubat(folic, iron and multiv) yg KK bg..

bagi tahu nurse n dokter ubat tu xboleh telan..jgn paksa yaa..nnti ubat tu mkn muntah xserap dlm bdan kita..nnti depa tukaq ubat lainn..💪💪

Try Ferrovit. Jenis softgel. Senang telan, tak ada bau dan kalau gigit rasa vanilla.. Kalau ubat clinic termasuk zincofer memang saya muntah..

Saya baru makan 3 kali,tapi sepanjang 3 kali tu Saya muntah dan tak boleh terima ubat tu,Saya pegi klinik nurse tukar acid folic yg 5mg..

sy mmg xleh telan lgsung ubt ni.. effect dia mcm org mabuk shari jln pun xbtol, so doc tukarkan ubt.. mman obimin alhamdulillah serasi

sis sy bagun pagi makan roti dlu lpstu 5minit sis mkan ubat zincofer makan ais krim elok je x muntah.....bwak berdiri tenang kan... ok je

4y ago

kan cara mcmtu je boleh kita mkn ubat ni..

sy pun muntah klu mkn zincofer msa perut kosong (sblm mkn apa2). gastrik pn serang. tp lps mkn zincofer lps meal, xda muntah2 dh.

try letak lemon dlm air masak..ltk dlm peti ais..masa nk mkn zincofer,boleh minum dgn air tu...sy selalu mkn sebelum tido...

sy tak makan ubt ni sis. sy just amalkan jambu batu jaa utk maintain hb. sbb sy mmg jenis yg tak pandai telan ubat🤣🤣

beli maltofer tablet to je..best.rase coklat.makan before nk tido mlm ..sebb kite dah x makan Pape lepas to.hb Pon Naik..