Baby berkahak sebab susu ker? Baby 2bulan 10hari

Bila sy buat susu ikut sukatan tin .. baby sy minum terus bunyi kahak… benafas mcm sempit sngt. Bila sy lebihkan air buat susu dia minum okay pulakk xde sesakkkk xde bunyi kahak tu. Whyyy ya? Susu x sesuai atau apeee ek?? #firstmom Sukatan tin 3scopp 3oz air Saya kurangkan 2/5 scopp 3oz air . But checkup maintain berat naik elok. Sbb ramai kata kalau xikut sukatan dia baby xdpt nutrisi sepenuhnyab…. Oh my baby minom susu snow . #pleasehelp

4 Balas

Sama mcm anak sy, sy skrg guna karihome. Susu yg ke3 jgk ni😆 first2 tu enfalac a+, ni mmg lg kahak truk. Tu tukar frisolac, kahak dh tkde tp berak plak mslh. Skrg karihome, ad kahak tp sikitttt je. Tp xggu la prnafasan. Spray hidung x bg sumbat then nnti kahak akan kluar bsama najis. Berak pun ok je karihome. Cuba try. Tp sakit sikit la, 4 hari je brtahan tuk 1 tin. 😂 💸

1y ago

Haah ad jgk sprayy idung dia. Kn dia poop kluar lendir skali . Alamakkkk 4hari 😂😂 1tin tu dekat 70 jgk kn aiyaaaaaa anak dri kayangan ni kikikiki ap bole buat kalo anak dh ok kite ni perahhh jela beli asl dia ok kan. Dri sakit x slese sne sni kite jugak mkn airmata tngk dia .goodluck mum

susu fm mmg boleh buat kahak. samada sikit/byk aje tp kalau sampai mengganggu pernafasan baby, kena pi check lah lg2 musim penyakit now. kena buat susu ikut sukatan ya sis sbb baby tak boleh terlebih air, boleh kena keracunan air (water intoxication). boleh baca lg kt google. amat bahaya benda ni.

1y ago

Tq awak respon soalan sy☺️ dh pegi check dia just neb and bgi ubat titis dlm idung . And dh okay cuma bile ikutkan sukatan betul jdi balik haihhh la anak .

jgn kurang kan susu puan p bnyak kan air .anak sya pun mcm tu .p lama2 kahak tu hilang .sbb bby minum fm mmg akan berkahak tu yang dr cakap la .sya bncuh kalau 3onz susu air 4onz ..anak sya sbb berak keras tu sya lbhkan air .sbb doc cakap lbhkan air jgn kurnagkan susu

1y ago

Ok sy try cara baru ni . Hehehehe

snow nii x tau nk ckp, sbb anak kak ipar sye mnum masa nb mmg jadi berkahak sampai kne bwk pegi klinik. kesian tgok anak dia. lps tu sye suruh die tukar pakai nan ha. elok pulak ank die xde kahak dh lps tu.

1y ago

nan ha kecik 400g.