Hi saya nak tanya ?

Bila sesuai nak buat upt eh ? Sebab sy dah lewat 9hari sebelum ne sy akan period 23/24 paling lewat pun 26hb , kali ne sy dh lewat 9hari tp bila sy buat ujian upt negetive pula emm , nak berharap pun takut kecewa lagi #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

regular priod : check 1 mggu lps priod pn boleh..inshaAllah nampak dh lines.. irregular period : check 2 mggu ke atas sbb xpasti bila tarikh ovulate.. monitor simptom. Smptom hamil dan nak priod seakan2 sama...kalau cramp2 manja di belah kanan/kiri (pregnant inshaAllah)..kalau cramp manja tengah2 rahim (period). kalau rasa nak kepastian, buat blood test (beta hcg)..lebih accurate

2y ago

pegi la check darah beta hcg

saya cek hari sepatutnya saya period..sebab saya ada spotting,ingat period..tp darah jap ada kejap xda...2-3 hari sebelum dmam pastu mual...tp masa cek tu mmg double line jelas..sya period mmg regular

Sy buat seminggu lewat period tp upt samar samar. Tunggu 2-3 hari lps tu repeat , baru naik line dua dua terang ☺️

2y ago

bestnya awak , semoga saya pun macam tu jugakk.. 🥺

period on tyme ke? cbe lps 2 mggu period delay plak.. gne brand dip n tell.. smoga ade rezeki awak.. aminn

2y ago

yah setiap hujung bulan paling awal 23/24 paling lewat pun 26hb and smpai skrng blum priod lagi dh 3/4 hb..

sy seminggu sebelum due period.. period tak teratur.. da terang sgt

try cek upt