Waktu cek upt

Bila paling lewat korang cek upt..lepas korang lewat period##ingintahu #pleasehelp ##bantusharing

6 Balas

sye period irregular .. sye ttc 2nd baby jadi bln tu sye mmg cek je pd cycle hari ke 32-35 sbb cycle sye irregular kn so sye xle tau missed period sbb pregnant ke tak. mcm anak pertama regular, sye rasa letih dan cramp2 so sye saje2 test sbb tgh usahakn first baby, aug cek xde rezeki, sept cek pregnant.. 2nd baby skrg same, sye pakai opk cek hari subur so sye bersama pd hari subur lepas tu da 2minggu sye test je upt sbb sye akn period lebih kurang time2 tu.. dan mmg dpt 2nd line samar2 hehe.. then lepas 1 minggu sye test da terang, clearblue pun keluar pregnant 2-3weeks. period irregular ni mmg kena cek2 ..

kalau mcm saya period mmg regular . 1st pregnancy lewat 2 hari jee saya buat test . mmg +ve tp takde rezeki keguguran masa 12w . pregnant ke2 saya buat test 4 hari sebelum tarikh period sbb saya rasa cepat letih n tak sedap badan . mmg naik terang . Alhamdulillah tgh tunggu masa jee ni .

sy regular period. cek upt lps 2 hari lewat period. tp -ve. agak hampa sbb mmg ttc utk ank ke2 since last year. hari ke7 cek balik baru +ve upt line naik terang. rezeki bulan feb. now dh 29w alhamdulillah

Pendapat saya bergantung pada period cycle dan jenama UPT yang digunakan. Macam saya regular period. Check 4 hari sebelum delay period guna clearblue UPT.

sye cycle regular. anak 1st chck 2hari sblom period, +ve 2nd baby period delay hari ke 5 chck -ve, chck balik hari ke 10, +ve.

Saya lepas kahwin period jadi tak regular. Jadi ambil masa 1 bulan setengah juga baru nak test upt.