muntah darah semasa trimester 2

bila muntah mula2 keluar makanan yg kita makan lps tu muntah lagi keluar darah mcm darah period. ada sesiapa pernah alami? ok ke x ok?

2 Balas

Saya preggy 6 bulan. Lepas makan mesti muntah and sama jgk kekadang keluar darah. Tp tak tanya dr pun la 😅

2mo ago

sama la saya.. sy baru masuk 6 bulan.. sebelum ni ok.. ni baru2 ni terjadi begitu 😅

Rujuk Dr la sis tkut ada komplikasi lain..xde dgr lgi smpai munth darah..

2mo ago

itu lah. sy makan ubat pun rasa darah.. tu obimin n moltfer makan kdg2 sbb rasa darah. minggu lepas check doktor ok semua baby aktif. ade juga baca kata normal muntah darah masa hamil sbb gastrik atau sbb mkn ubat tambah darah. nanti nak jumpa doktor tanya lagi.