Buang air besar keluar darah

Bila lps buang air besar akan keluar drh, nak masuk lima kali dah sepanjang hamil... Semalam sakit perut p tandas membuang dan keluar darah satu mangkuk jamban, pagi ni pun sama memulas sampai terbuang lps tu keluar darah lagi... Knp ye, asyik berdarah je... Saya hamil anak pertama skrg 18 minggu 1 hari, saya risau...#pleasehelp

9 Balas

panas dlm.. bykkn minum air suam.. sometime sbb pemakann yg kita amik n ubt.. mmg akn jdi panas.. sembelit.. hidung berdarah, gusi berdarah.. seme sbb panas n hormon.. air je solution.. elak mkn pedas sementara.

Ye btul saya pun sama Alhamdullilah 3 hri je mcmtu.mula2 ambelit lps tu berdrah penuh mangkok jmban lps tu je saya punya pingang skit smua..normal ke.dan saya pun mkn obermin plus yg coklat gelap tu

Kalau mommy ada ambil iron tablet mmg akan buat mommy sembelit.. banyak kan minum air masak kurg kan air manis.. kalau dah mula bleeding fresh blood, tu buasir.. boleh rujuk doc takut melarat..

Hi mommy. Saya pun pernah alami. Keluar darah masa buang air besar. Selalunya sebab sembelit. Tapi kalau kerap lagi terus pergi refer doc ye mommy. Banyakkan makan buah, sayur dan minum air putih

sy rsa sis kena buasir, sembelit ke sis. pegi klinik ada ubt dr. akn kasi. sy dh rsa msa ank 1st tp alhamdullilah dpt dikawal, awal2 rujuk dr.

Buasir. Pn boleh jumpa dr untuk dptkn ubt bagi kecutkan buasir

Sis.... Dah check dengan doctor ke? Tak normal tu sis.

Sya tgah alami skrg sis..Dah trimstr 3 ni kena buasir pula..

2y ago

Kan sis..Buasir sis masi kluar kaa?

kna p rujuk hospital sis nti takut ada apa2 yg bahaya