Ibu2 nak tanya

Biasa ibu2 sunat baby girl berapa buln ye? #firstmom

10 Balas

Sorry nak tanya. Wajib ke sunatkan anak perempuan? 😅 kalau sesiapa ada hadis/ article yang wajibkan sunat anak perempuan, pls share. Sy betul2 nak tau. Sy mengandung bbgirl, mcm kesian plak nak sunatkan budak tu lps lahir nnti

10mo ago

Baby yg masih kecil tak ada deria rasa sakit lg sis. Cuma mungkin dia akan rasa tak selesa sikit je. Kalau islam kena sunat. Untuk kebersihan dan mengawal nafsu.

sy sunat baby girl sy dekat klinik masa baby 4 bulan, tak lama pun, baby pun tak nangis.

sy biasanya masa dlm pantang,tukang urut masa lps bsalin tu yg sunatkn bby sy..

Terima kasih, baru lepas sunat kan, 4bulan

sy lpas hbis pntang trus sunatkn...

sy 3 org girl bt lepas abis pantang

saya sunatkan baby masa dia 3bulan

Saya sunatkan baby mssa 2 bulan.

4bulan da bole sunat

Saya tak sunatkan.

10mo ago

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/1336-al-kafi-419-hukum-berkhatan-bagi-kaum-wanita&ved=2ahUKEwi0t4iM4oaAAxVVS2wGHSL3AE8QFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw0ZabucXEU28KLlIsEG_KS_ mazhab Assyafie wajib..kalau anda mslim..sunatkan