sayang

Biar mcm mana pn mengandung ank luar nikah ,bila da brsalin tu confirm sayang tu akan terus ada pada baby tu biar mcm mna pn dia ank luar nikah kecuali seseorng tu tiada perasaan dan malu ada ank luar nikah dann buang bayi tu.. persoalannya,knpa buat benda mcm tu klu tkut mngndung ank luar nikah? Ada ayat kata,berani buat berani tanggung.. berani tanggung berani la tahan semuanya... So,please yg mngndung ank luar nikah jgn rasa down,jgn rasa malu ,jgn rasa takut nak beritahu fmily.. sy ckp sbb sy prnah melaluinya.. sy pn mngndung ank luar nikah.. Sy pn prnh rasa malu sbb mngndung d usia yg muda (18 thn) mula2 rasa mau gugurkn kandungn tp kata bf (suami skrg) JANGAN,KITA KHAWIN.. so bila lps brsalin ja npk muka baby ni terus tringt sbb dulu hmpir mau gugurkan,Baby yg tiada dosa dan tiada salah.. skrg sy dan husband sgt syg syg syg anak kami.. Ini cuma sharing dari saya.. Pngalaman saya #jgnkecam #TAP

16 Balas

I pun mengandung sekarang... 6mggu.. belum kahwin lg.. buka buku pink takde masalah ke? takut sgt.. help. saya leh? nurse doctor akan marah ke

4y ago

bukak je buku pink, jangan takut, nurse & doctor tk marahpun, cuma diorg akan bagi galakan utk kita saja, and yg paling penting jgn stress ii tau, ingat apa pun yg kita buat, akan effect dkt baby. so happy always okay?

alhamdulillah , ade laki yg nk brtanggungjwb ats prbuatan dia .

Alhamdulillah 🤲🏼🌼♥️

👍👍👍👍❤❤❤

Alhamdulillah ♥️

👍