Breastfeeding

Betul ke susu badan belas kiri minuman Dan belah kanan makanan? Sy susu belah kanan kurang susu, ibu mertua bising anak newborn saya asyik nk menyusu mcm tak kenyang. Katanya sbb Sy beri menyusu susu badan belah kiri sahaja#firstmom #SeriusTanya

6 Balas

orang dulu suka berkias bila bercakap ... maksudnya nak kita seimbang takut besar sebelah 😂 memang slalu jadi ... tapi biasa la kadang2 orang tua guna kiasan tu mcm dia betul2 percaya plak .. zaman skrg berani la tegur nnti besar sblah, zaman dulu malu 🤣🤣 segan nak kata terang2

Tak betul tu sis. Dua2 belah breast menghasilkan susu yg sama kualitinya 😄 . https://www.facebook.com/share/p/c5ghUTM9Rbsp6sSE/?mibextid=oFDknk

2mo ago

hahaha. betul. dulu mertua n nenek pon siap kate kasi belah ni air..belah tu makanan la.. dulu anak ikut jek. hhaahaha. skrg dh pham. susu tetap sama. kanan atau kiri. nurse ckp susu cair yg kuar mase mule2 tu.. tu la air. klo nk kenygkn bby. kena kasi lame. yg susu pekat tu. kdg sy pump skit kasi susu cair tu kuar. kasi bby minum yg pekat. kenyg die .. hhaahah

ckp cmni. dh nama pon susu bdn. ia cepat dihadam sbb tu baby cpt lapar. lain la susu formula lmbt dihadam sbb tu baby knyg lama

kalau belah kiri keluar air belah kanan keluar bubur ye la betul. kalau dua2 belah keluar susu maknanya mitos mengarut la tu.

try balance kan penyusuan sis, nt besar sebelah..

tak pun. mitos je tu.