Bgi baby mkn hati ayam

Betul ke kalau kasi ank makan hati ayam, boleh but dia lambat belajar, hati dia boleh gelap mcm hati ayam, sya ksi sbb ank sya kurang darah, tpi bila org tua2 thu, dia org x ksi, sbb nanti lambt belajar, btol ke?

Bgi baby mkn hati ayamGIF
2 Balas

kalau hati anak boleh gelap sbb makan hati ayam,sy kurang pasti. tp yg pasti,elakkan makan organ dalaman haiwan bukan sj utk anak²,tp juga utk org dewasa. kepala ikan,semut pun elakkan. yala,kadang semut masuk dlm makanan tak sedar masuk dlm mulut,boleh buat pelupa. organ dalaman mcm hati,jantung dsb pun tak bagus dimakan. bukan haram pun,tp boleh pilih isi. sbb tu sy pregnant tak makan sgt hati ayam utk naikkan hb. sy lebih suka gantikan dgn sayur²an hijau,ikan bilis atau jambu batu.

12mo ago

sis bg makanan yg lembut ja,perut baby masih tak kuat lg tu. air 0 dah cukup utk baby,tak perlu bg jus. bg mkn betik,pisang atau buah naga pun dah ok tu

Boleh beri sayur hijau. Banyak lagi makanan yang boleh tambah darah.