Oren dan biskut

Betul ke kalau ibu menyusu makan oren, biskut, minum milo o, boleh buat newborn kembung, susah berak dn kentut, betul ke? Saya first mom tk tau apa2, tolong bantu saya ye. #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

4 Balas

Actually % nya rendah untuk baby affected. Awak kena try and error la. Sepanjang anak saya menyusu untuk 2 tahun, saya makan semua yang awak cakap tu. Saya just pantang junk food & fast food je. Makanan sihat yang lain saya makan macam biasa. Anak okay.

takpasti tapi ikut pengalaman saya sekarang 35 hari berpantang saya makan semua yang list tu, everyday pula. and baby saya buang air besar sehari 5-7 kali, pampers tu mesti 10 ke atas.

Aik? Siapa kata sis? rasanya takada masaalah. Kalau makan pedas mungkin la kot

Sy sllu mkn juga yg sis bgthu tu. Bby ok je.