saya nak tanya

betul ke anmum essential langkah 3 takda gula tambahan ? so susu tu manis tak ? anmum ada prebiotik , lactogrow pun ada prebiotik so okay tak utk anak sembelit ? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

sye rse kan. dari awk busy carik susu itu ini, baik betulkan makanan anak awk. anak umur 1 tahun ke atas susu dh x penting. maximum 3x sehari je. bagi full cream kotak pon xde mslh. makanan yg penting. kalau anak kerap sembelit rasanya bukan berpunca dri susu dh nii. punca dari pemakanan dh nii. cuba tgok balik apa yg anak awk makan. ade x bagi 2 carbo dlm 1meal? contoh dah bagi nasi lps tu bagi kentang atau carrot sekali? complete x meals anak awk, carbo protein fiber? cukup x air masak yg anak awk minum sehari? ade bagi anak makan buah x? boleh bagi makan betik atau dragon fruit. lps tu boleh bagi p food utk anak makan and elakkan brat food. boleh google ape p food dgn brat food.

1y ago

Setuju anak sy, dri 6 bulan sy memang akan check sumber karbo, fiber, protein semua tu. Then snek, sy suka bagi buah. Air masak sy akan bagi lebih sikit. Alhamdulillah anak sekrg dh 7 bulan lebih nak masuk 8 bulan. Tak pernah sembelit lagi.

x nak cbe dutch baby yg 6-18 bln tu? sbb sblum nie kan anak sis mnum dutch baby... klu sye nk try brand lain, sye akan pilih brand yg palg murah dlu then bru yg mahal..

kalau anak dah lebih setahun,bagi makanan je..susu xpenting sgt

Kena try and error sis