No Gadget Walaupun ada limit

Betul ke anak yang kurang pendedahan terhadap fon / tv ni lebih cepat pandai bercakap ?

2 Balas

rajin berkomunikasi dgn baby awak. kalau awak nak bercakap english then ckp english semua. kalau nak ckp melayu then cakap melayu je. jangan rojak kan bahasa. ckp ayat penuh jgn ckp pelat contoh nak susu. jgn sebut nak cucu. boleh try search peringkat umur bila awak boleh berkomunikasi dgn baby awak.

1y ago

okey sis , tq ye 🥰 inshaAllah nak bawa bcakap bahasa melayu . kalau saya bawa bcakap bahasa melayu pastu makcik2 saya selalu bawa bckp bahasa pasar risau baby keliru pulak 😅

tak silap anak cepat pandai ni cara kita communicate dgn diorg ,kalau kita rajin layan ,mmg petah la dia.

1y ago

Rajin berbual2 dari dalam perut lagi