Bengkung tak wajib ?

Betul ke ada orang cakap bengkung ni tak wajib pakai, dan saya dapat tahu ada jugak ibu2 yang tak pakai langsung bengkung time pantang #ingintahu #firstmom

4 Balas

Yup betul. Tak wajib pakai. Fungsi bengkung hanya untuk menyokong posture badan kita. Terpulang pada awak, nak pakai boleh. Tak pakai pun boleh 😊 Saya sendiri tak pakai.

klau u nk kurus cpt..wajibkn diri.sepanjang sy pantang..mmg wajib bengkung..mls ke x blkg cuter..tp pkai..mmg xbentan, bdn ringan..kurus cpt..bg sy la

Tak wajib pun. Nak bentukkan balik badan je. Kalau awak rajin, after dah beranak. Badan dah kuat. Buat je workout and jaga makan.

yup. tak wajib pun. jaga makan apa semua je InsyaAllah berat turun perut pun kempis nanti. cuma kena bersabar je okey