Carpal Tunnel Syndrome sewaktu hamil. Apa ibu2 buat untuk kurangkan sakit?

Bermula 32 minggu saya dah mula kebas2 tangan dan skrg 33 minggu bangun pagi tangan kiri akan bengkak dan tak boleh menggenggam atau membuka telapak tangan. Rujuk doktor, doktor mengatakan normal. Apa ibu-ibu buat untuk kurangkan sakit? #carpaltunnelsymdrome #33minggu #33weeks #kebas #bengkakkakidantangan

2 Balas

hai mommy. utk tips² boleh rujuk artikel ni https://hellodoktor.com/kehamilan/tips-hamil/penjagaan-kehamilan/sindrom-carpal-tunnel-semasa-hamil/ boleh google jugak carpal tunnel splint. hat ni mmg sedap la pakainya tp kene kurangkan kerja berat dekat tgn la. kurangkan bengkok tgn tu. ha gitu

org kata lepas besalin boleh hilang ..sy dh hadap start dari 16w curpel tunnel ni ...skrg dh msuk 35w msih jugak ..mmg susah nak genggam jari..cuma jari sy tak bengkak ... pembawa bayi kot