Tambah Berat Badan

Berat saya naik 4kg sebulan ni...adakah normal..risau x lama lagi kena checkup...1st pregnancy.Thank you in advance.

2 Balas

Dekat buku pink ada tulis kenaikan berapa yg perlu utk setiap trimester. Nurse ada explain jugak tiap kali timbang berat ni ok ke tak. Kalau nurse tak bising ok la kot. dorg maybe takut kita kencing manis kot sis. sebab tu kenaikan berat badan ada peringkat2 dia.

sis brapa bln dah? klau byk naik mesti kena mnum air gula.

1y ago

sangkut tak? klau x sangkut mmg kena repeat. klau sangkut kena kawal pmakanan