Berat baby

Berat baby utk 26minggu sebanyak 1018g tu kira normal tak? #firstmom

14 Balas

kalau normal doktor cakap okaylah awak. cuma nak pesan kalau orang cakap perut tak nampak besar jangan pula awak makan banyak2. kalau doktor and nurse cakap normal je Don't worry k. sebab saya bulan lepas naik berat badan mendadak sebab tengok perut kecik tak nampak cam org pregnant pun. last2 jumpa nurse terus kena nasihat jaga diet pemakanan sebab bahaya untuk ibu

baby kita satu geng sis... 26 minggu sudah 1kg... Dr advise jaga pemakanan, lebihkan fibre macam buah and sayur, kurangkan nasi... klu tak baby besar susah nak bersalin

Kalau ikut apps ni,26 week berat baby 760 gram,berat baby awak tu ikutkan berat baby yg 28 week dah,tapi kalau doktor takde cakap apa apa,oklah tu.

Baby sy pon masa scan 25w mcm tu. Dah 1019 berat dia. doctor cakap okay je normal. Takde masalah lah tu 😊

semangat jugak tu..baby saya 27w baru 7++g..tp doct kata normal je.. sis kena tny doc setiap kali scan baby..

7mo ago

Saya 26 week 4 day scan berat baby 950gram hampir nak pegi berat 1kg dah

saya scan baby 24 weeks..berat baby 715gram..hehehe..doktor kata normal..

Bestnyaaa. Mesti baby semangat nanti bila bersalin. Saya baru 28w. Baru dpt 1kg.

7mo ago

Sama...28w bru 1.1kg 😅

sy rase normal kot. sy time 28weeks baby dah 1.5kg 🤣

ok la itu sis.. Sy 26 weeks baby 800g jer

Saya 28 weeks berat baby dah 1.2 kg 🥰