Silap saya tukar puting botol

Berat anak dah masuk line kuning. Susu minum kurang 2 oz je skli minum. Bby 5 month. Nurse pesan suruh bg anak susu byk lg. Saya tukar puting yg lebih lembut dgn harapan anak nak minum susu lebih byk. Tp anak tak nak. Takpelah saya tukar balik puting biasa tp dia tak nak dah 😭 smlm anak tak tido sampai pagi sbb anak saya kalau tido hisap botol sampai tertdo baru saya cabut botol. Dia tak nak puting lama dah . Nak buat macam mana. Silap saya . Sampai hari ni anak minum 1 oz je sekali minum. Sedih nya . Helpp me ibu sekalian. Apa perlu saya buat #pleasehelp #pleasehelp #pleasehelp

4 Balas

maybe baby nk tmbuh gigi kot.. da tukar puting medium flow? nie trick klu anak sye x nak mnum susu/reject botol.. sye akan bg pacifier dlu.. bia dye hisap2 lme sikit then cabut tukar ngn btol susu plak.. slalunye bjaya

10mo ago

anak sye pun dlu penah jd mcm nie.. tbe2 je kurg mnum.. tp x bpanjangn.. dlm 3-4 hri pastu da ok.. sye keep offer je susu & adjust gap mnyusu.. utk jmpe waktu yg ssuai memg byk susu tbazir.. maybe baby sdg alami growth spurt.. tp nant akan back to normal..

Anak sy pun masuk 5 bulan kurang nyusu… kalau dulu 5oz lebih.. skrg 2 onz 3 onz.. rasanya dia dha nak bersedia makan bubur… ☺️

10mo ago

yeke.. 1oz rasa teruk sgt lahh🥲

belom bagi baby makan?

10mo ago

ok tq. nanti saya buat. berapa kali kena buat ya? kencing berak ok je. susu dutchbby

try straw plk