Baby gerak

Berapa usia baby gerak tendang perut kita ye? Perut sy skrng dah bolat MasyaAllah 😂Sy ada baca usia 4bulan baby dh gerak² cuma x kuat sbb otot masih lembut sngt. Sy skrng 4bulan 4hari.. sebelum genap 4bulan dah 2 kali ada macam disentak dalam perut then rasa ngilu. Bila pegang bahagian yg tiba² ngilu tu, hilang pula rasa ngilu .. tu ditendang bayi ke maksudnya? Mommy² yg berpengalaman tu cer kongsi apa rasa kena tendangan bayi anda🤭#firstbaby

2 Balas

plg awal dia boleh tendang masa 16w. kdg2 rasa mcm buih2 dlm perut pun ade. tp jgn risau taw klau selagi blum cecah 28w, ade hari sis rasa dia gerak, ade hari x. kdg2 sebulan tu bkn stiap hari pun gerak. sbb dia still kecik bawah sekilo lg so bila dh masuk 28w mmg baru boleh rasa betul2

Saya pon 4 bulan ++, gerakan baby rasa halus2 mcm dia cuit2 je perut kita.