Bengkung terbaik

Bengkung apa yang paling best dan berkesan untuk memulihkan bentuk badan selepas bersalin ? Still confused nak beli yg mana 1 ##firsttimemom #bantujawab #Sharing_dong_Bund

2 Balas

Buat senaman kegel, penyusuan susu ibu, jaga pemakanan dgn baik, mula slow walk ke briskwalk ikut kemampuan dan kerap bersenam bila tubuh dah OK. Saya tak pakai bengkung sbb czer, sy tak selesa. Dlm 10 hari, pinggang dah terbentuk. Saya terkejut jugak. Nurse, doktor dan tukang urut kata sebab penyusuan susu ibu membantu pengecutan rahim. Saya mula slow walk di wad sehari slps czer. Jln di Taman sebulan selepas bersalin. Sbb tak pakai bengkung, nak masuk 5 bulan, baru jalan saya stabil. 😅 So, baru boleh brisk walk dlm 30 minit lepas tu. Masa tak stabil jalan tu sbb bahagian pelvis longgar lagi, dpt slow walk dlm 1 pusingan taman around 15 minit gitu

Bengkung traditional. Yang ikat ikat and tak perlu zip.

2mo ago

Tak jugak. Orang tua tua kita guna yg tu la