Barang baby/bersalin

Beli barang set ke atau beli satu persatu? Pump bf yg guna biasa ke atau guna caz eletirik.. Maklumlah sblm ni ank pertma tak dah nk guna.. Barang pon last minit cri #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu Barang2 berpantang ibu ibu guna barang apa.. Susu bayi baru lahir guna susu formula apa ye?

8 Balas

bagi sy beli satu² sbb benda 2 x membazir kalau beli set x semua kita pakai.. lebih² lagi set berpantang... pump Bf dulu beli y biase. tapi skrg sy nk beli y elektrik.. barang pantang biase sy akan beli jamu pilis dan param je... y lain² 2 tak pakai pon.. mcm minyak panas 2 tak berape nk pakai pon... lagi pon biase pantang at kg so at rumah mak ade pakai je ape ade x perlu membazir... susu FM x bagi dulu bagi susu ibu je dulu pam and cuba bagi gune botol.. sbb senang nak tinggal ng pengasuh nnty time kerja.. lepas 6buln baru pk nak bagi susu ape..

Pernah try pump manual. Penat nya masyaAllah. Tapi pressure nya lain. Pump kena cari corong yang betul dengan size areola kalau tak nipple sakit la susu tak berapa keluar la. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Saya beli yg electric tu. Barang yg susah nak dpt kat kedai, saya beli online. Kalau baju2, dan brg baby yg lain2, saya beli di kedai je. Jimat kos penghantaran. #TAPactiveusers

sya beli set baju dkt shopee.. ada bedung skali.. better guna yg elektrik kot.. sbb manual lenguh gak tgn.. 😆

nih my 1st baby so rasenye samada medela o spectra o avent yg electric..sbb medela ransangan nye bgos

sy ade senarai barang bayi sy beli satu2 dalam link ni. 🙂 https://youtu.be/9gYAxFhzMIY

beli brg kt shopee

ok trmh ksih ☺