Anak batuk

Bby umur 4bln batuk2..ape momies2 buat..sya dah g klinik..check semua ok..tp msih batuk..bkn batuk yg berterusan..risau sngt..

1 Balas

Ni cara saya ya. 1) Kalau anak minum FM, kemungkinan besar FM tu tak sesuai untuk anak. Perlu tukar susu 2) Saya akan bersihkan persekitaran rumah daripada habuk 3) Mandikan baby dengan air rendaman lemon. 4) Buat tepukan percussion untuk membantu melonggarkan pernafasan baby. 5) Jauhkan diri daripada orang yang tak sihat. Even saya dan suami tak sihat pun, kami akan pakai mask dan tak cium anak. Jaga kebersihan diri. Basuh tangan sebelum pegang baby. 6) Jauhkan baby daripada perokok dan asap rokok. Kalau perokok nak dekat dengan baby, kena mandi bersihkan diri dulu. Kalau taknak mandi, cuci tangan dan tukar baju baru. Harap membantu 🌹

8mo ago

Sama-sama. Semoga baby cepat sembuh 🌹