Bila baby pegang botol susu sndri?

Bby sy start 1bulan dh pndai pegang2 tp tak teguh ... skrg umr dh 2bulan main tolak2 je btol klau sentuh 😅 sy tahu stiap bby ni tak sma tp bleh tak korang kgsi bila bby korang btul2 dh pndai pgang sndri...#seriusnanya

8 Balas

Dokter paediatric sy ckp baby bru start “sedar” dia ada tangan tu bila dia dh start masukkn tgn ke dlm mulut. Biasanya umur 4 bulan ke atas. Tapi kalau umur sebulan tu kita panggil involuntary movement (gerakan bwh sedar). Jdi hati2 sis kalau tinggalkan baby sorg2 pgg botol nti resiko tersedak susu. Tambah lg blm pandai duduk lg bahaya.

1y ago

thanks mommy atas peduli...ya saya tak pernah tggalkan bby sbb tkut trjdi apa2 😊

risau bayi trsedak nnti klw biar menyusu pegang botol sendiri .. better tunggu bayi tu pandai duduk la ..

4 bulan rasanya😅

1st baby 3-4bulan

6 bulan keatas

4 bulan

4bulan

6 bln