Baby 5bulan

Bby ibu dh menerap dh ke? Ank sy dy mcm berat n mls nk menerap tapi bila dy mngiring mcm nk menerap tpi xnuleh bukeh.sy takut klau perkembangan dy xok.stgh bayi 4bulan dh lps menerap

4 Balas

chill je sis, anak sy 6bulan bru nerap sbb yg sama dgn sis badan dia berat .. sis rajinkan diri tolong dia, jgn biarkan dia belajar sndri .. smpai la dia reti berjalan, semua kita kena ajarkan dia .. anak sy 5bulan boleb nerap tp kena tolong dia pusing badan ape semua, msuk 6bulan 10hari bru dia dh cekap golek2 kt tilam 😁

5mo ago

anak saya 4 bulan dah pandai meniarap sendiri. now dah 5bulan dan 1 minggu lebih. sis rajinkan buat tummy time je dan bagi dia mainan yg boleh buat dia x bosan tummy time. saya belikan dia mainan itik tangga tu alhamdulillah dia pun dah x bosan tummy time, dn 4 bulan dah pandai meniarap. skrg dah nak belajar duduk pula. tapi perkembangan anak tak sama, kita usaha je in shaa Allah berkat usaha kita perkembangan anak pun jadi positif. 🥰 yang penting jgn giveup.

baby saya 5 bulan belum pandai menerap sendiri lagi. just pandai mengiring and bila nak menerap kepala tak lepas. tapi bila saya tolong tummy time dia pandai balikkan badan bila dah menerap. no rush. tak semua baby perkembangan sama timing. mostly 6m baru betul betul pandai menerap.

5mo ago

Kdg risau .tqya.

Saya pun risau jugak haritu sis. Alhamdulillah, 5 bulan 12 hari baru anak saya boleh meniarap sendiri. Tu pun slow² bukan selalu dia meniarap. Sekarang dh tak menang tangan nak jaga. Belum merangkak lagi 🤣

5mo ago

Oo sebaya ank sy jgk ni..Alhamdulillah dh nmpk dia boleh menerap jgk ni.hati2 msa tinggal ats katil sorang2.takut jatuh

anak saya mula meniarap, guling2 masa 2 bulan lebih .. sekarang pakej dah merangkak..mula merangkak 4 bulan 26 hari.. sekarang merangkak dah laju..1 rumah dah pusing 😅