Bayi tak mahu menyusu

Bayi tak mahu menyusu direct. Mcm mana nak buat? Masih keliru siang dan malam juga. Tidur siang sgt lama lebih 4 jam tak bangun menyusu. Dah kjutkn pun tak mahu bangun #pleasehelp #firstbaby #1stimemom #seriusnanya #ingintahu

1 Balas

baby brapa bulan sis? cuba ubah persekitaran dia, siang2 hari ltk dkt tmpt cerah2,, main2 dgn dia jgn bg tidur kuat.. mlm2 bilik bg gelap sikit, bg dia knl siang mlm.. kalau baby awal2 lg mmg slalu mcm tu.. ank sy 3bulan bru okay tido nyer.. siang2 bnyk main.. mlm tidur manjang

3y ago

ohh..haha ya dh tu.. growth spurt,, ank sy stiap kli nk msk bln bru brubah2 lk perangai.. mmg bby mcm tu kn..😂 sbr ajelh maknye