Bayi 1 tahun 2 bulan tinggalkan susu

Bayi sy suka sgt tgglkan 2 oz atau 3 oz stiap kali penyusuan. Adakah sbb dia x gemar susu tersebut?#pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

3 Balas

xperlu risau susu bukan lagi keperluan utama baby bila dh masok setahun ke atas. selagi dia minum susu tu kira dh okay awak.contoh if selalu awak bancuh 5oz dn dia minum hanya 3oz. jd awak bancuh je ikot baby minum. xperlu bancuh 5oz dh

anak makan okay tak? kalau okay then should be okay je. sebab mungkin dia enjoy dengan makanan. setahun keatas susu hanya minuman sampingan.

xperlu risau sbb utamanya mknn

1y ago

Lepas umur berapa utamanya mkn dan bukan lg minum susu?