Berat badan naik sedikit.

Bayi saya usia 5bulan berat cuma naik 300g sahaja.semasa 4bulan berat naik 1KG, graft bmi baby menurun😿adakah ini normal utk baby usia 5bln naik sikit?#firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

ye betul..berat bayi akan naik 500-900gram bile dah 5 bulan ke atas...mcm bby saya pun naik 500 gram je tapi dalam charta mmng normal cuma panjang terlebih sikit anak saya..dia terlebih tinggi but masih dlm category normal..masa 1-4 bulan mmng naik 1-2kg sebulan..

Berat bby masa lahir berapa? Nurse ada ckp apa2 ke? Sbb tgk jadual kadar berat naik bila dh 5 bln mmg sedikit