Demam semasa 7 bulan

Bayi saya 7 bulan 20 hari... Bdn pnas disebabkn demam... Apa perlu sy but utk kurangkn pnas bdn dia... Normal ka bby 7 bulan demam?

2 Balas

kena selalu pantau suhu baby ye. Mandikn dia air suam. Jgn selimutkn atau bedung dia. Pakain kn baju yg nipis. Suhu bilik jgn terlalu pns atau terlalu sejuk.

normal lah tu bukan bby umur 7 bulan je yg akan demam ye..kadang ada bby 2,3 bulan ada yg kena demam..pape bawak jumpa doktor