Bayi 4 bulan kurang menyusu

Bayi saya 4 bulan 2 minggu bf. Siang minum botol dgn pengasuh, balik kerja saya df. Minggu ni dia kurang sgt menyusu pengasuh ckp. Kalau df dgn saya pun kejap minum kejap lepas, gelisah mcm ada tak kena. Kencing pun pekat. Tapi berak je. Sebelum2 ni ok je dia menyusu. Ada siapa2 tahu kenapa? Saya first time mom. Buntu

1 Balas

mungkin nak tumbuh gg. mungkin nak beralih bulan mungkin dlm fasa nursing strike ada kerap bersihkan lidah baby x?

10mo ago

Tak kerap sgt bersihkan. Kalau kerap bersihkan boleh ransang dia nak menyusu ke?